artykuły

przeglad-rynkuPRZEGLĄD RYNKU
ReklamaBilbord - dethleffs 04.06-30.06 Sebastian
Grillowanie na łonie natury. Bez względu na porę roku

Grillowanie na łonie natury. Bez względu na porę roku

Czas czytania 3 minuty

Powszechnie uważa się, że sezon na dania z rusztu kończy się wraz z wakacjami, a jesienne grillowanie nie ma najmniejszego sensu. My nie zgadzamy się z tą tezą, podobnie jak nie widzimy powodów, aby w chłodniejsze pory roku odwieszać na haczyk kluczyki od kampera. Jesień jest piękna, a jeszcze piękniejsza na łonie natury i przy rozgrzanym grillu.

Przenośne grille firmy Cadac, których bogatą ofertę znajdziemy w sklepie internetowym sklep.elcamp.pl, sprawdzą się bez względu na porę roku – również jesienią i zimą. Łączy je to, że działają w oparciu o gaz, co jest nie bez znaczenia, gdy chcemy grillować na kempingu – tam pieczenie na węglu bardzo często jest zabronione.
W ofercie znajdziemy zarówno propozycje dla par, jak i dużych rodzin. Tym drugim polecamy model Carri Chef 50 BBQ – wszechstronny grill gazowy o dużej, bo 46-centymetrowej powierzchni do gotowania. Już na pierwszy rzut oka widać, że to sprzęt z górnej półki. Okrągły palnik o dużej mocy wykonany jest ze stali nierdzewnej i wyposażony w zapalnik piezo. Pokładowych kuchmistrzów zadowoli na pewno i precyzyjna regulacja temperatury, i zamknięta, tworząca piekarnik pokrywa. Ruszt wyposażony jest w powłokę ceramiczną GreenGrill (PFOA free), gwarantującą zdrowsze potrawy, a zintegrowany rozrzutnik pod rusztem równomiernie rozprowadza ciepło na całą powierzchnię gotowania.
Dodajmy, że Carri Chef dostępny jest w kilku wariantach. Standardowo wyposażony jest w pokrywę, skottel, podstawkę na garnki i ruszt, ale można go doposażyć w liczne akcesoria opcjonalne, takie jak kamień do pizzy lub garnek do paelli.
Dla małych rodzin i par przeznaczone są grille z serii Safari Chef, które sprawdzą się zarówno na kempingu, jak i na balkonie czy w parku. Model 30 HP wyposażony jest standardowo w cztery różne powierzchnie do gotowania: palnik z podstawką na garnek, ruszt żebrowany, płytę gładką i pokrywę, która może być również używana jako garnek.
Ruszt żebrowany i płyta gładka są wyposażone w powłokę GreenGrill. Wyjmowana misa na tłuszcz wyłapuje resztki jedzenia, a jednocześnie chroni palnik przed wiatrem i zapobiega gaszeniu płomienia.
Safari Chef dostępny jest w wersji wysoko- i niskociśnieniowej. Wersja Safari Chef HP działa bezpośrednio z kartusza gazowego EN417 – wystarczy przykręcić kartusz pod urządzeniem i od razu można grillować. Wersja LP pracuje na gazie z butli wielorazowej po połączeniu przez wąż z regulatorem ciśnienia, ale może również pracować na gazie z kartuszy po połączeniu z adapterem Cadac Power Pak.
Bezpośrednio na kartuszu gazowym działa również lekki, ultrakompaktowy Safari Chef 30 Compact. Pomimo niewielkich rozmiarów jest niezwykle wszechstronny, a to dzięki różnym powierzchniom do gotowania: podstawce na garnki, rusztowi do grillowania oraz garnkowi/pokrywce. Ruszt do grillowania i blacha do pieczenia mają powłokę GreenGrill i są idealne do pieczenia czy grillowania mięsa, ryb i warzyw. Pokrywka jest wielofunkcyjna, może być również używana jako garnek na zupę.
Wszystkie grille z oferty Cadac są stabilne, wytrzymałe, łatwe w montażu i czyszczeniu, a dzięki dołączonym torbom – łatwe w przenoszeniu i przechowywaniu. Ich bezpośrednim dystrybutorem na polskim rynku jest od tego roku firma Elcamp.

Dystybucja: sklep.elcamp.pl

Artykuł pochodzi z numeru 6 (108) 2022 r. magazynu „Polski Caravaning”.

Chcesz być na bieżąco? Zamów prenumeratę – teraz jeszcze taniej i szybciej.


Administrator09.09.2023
Artykuł powstał we współpracy z marką Elcamp
Obserwuj nas na Google News Obserwuj nas na Google News